UPPRYCKNING ETT MÅSTE

Börjar bli en vana att jag är arg på min egna tröga existens, inte bra i längden.
Varför ska det vara så jävla svårt att få något gjort. Då menar jag inte dammsugning, tvättning, diskning och sånt där hushålligt. Jag menar det som gör mig till den jag en gång var, eller åtminstone trodde att jag var. Det sades att jag hade ett öga för bilder, en känsla för färg och ett mod för att skapa allt möjligt konstigt från allt möjligt konstigt utan att bry mig så mycket om normer hit och dit. Jag hade ett driv över krångla till det och sen lösa det på ett okonventionellt sätt, nu krånglar jag bara till filten i soffan och svär över att strumpan trillar av metallstången i torkskåpet och jag måste böja mig ner för att ta upp den. Nog för att jag nog alltid varit lite arg och ilsk men någon måtta får det väl vara? Jag vill omvandla den frustrationen över ingenting till någonting. Det gjorde jag förr, åtminstone ibland.
 
Så jag planerar att planera mig.
Kanske det kan funka?
En bild per dag, en tanke som slagit mig många gånger. Att jag levererar en bild per dag på något sätt. Antingen till en bildförsäljningsite, eller bara här på bloggen, eller i en egen webshop, eller på etzy (fast det kostar pengar att lägga upp där tror jag), eller har någon ett förslag? Vad hette stället som I visade mig?
Jag kan skriva ut i relativt stora storlekar på diverse olika sorters pappersvarianter själv, så att producera till försäljning eller utställning skulle vara ett alternativ. Kanske ska jag hela tiden se till att jag skriver ut och gör varje bild fysisk för vad än den kan användas till, skulle vara kul att visa mina bilder någongång. Men vem vill se en utställning med mina bilder om allt möjligt, lätt spretigt och jag inte tema riktar på något sätt. Hoppar över den funderingen nu, nästa!
Jag skulle kunna skapa en fotoblogg där mina bilder visar och om någon är intresserad så kan de via den se hur de kan få tag på bilden fysiskt. Mm rätt lätt göra om jag bara kunde disciplinera mig att lägga upp varje dag.
Humm humm är detta något genomförbart? Ja det borde det vara.
Jag har så många gamla bilder som aldrig har fått sig den kärlek de behöver, de ligger bara och göms i gula mappar på datorn eller som dammiga negativ i pärmar och diabilder i en gammal plastbehållare. Mina diabilder från Afrika, ja jävlar de vill jag ha digitalt. Scania in själv ska gå, hur bra blir det och har jag möjlighet att göra det? Något att ta tag i. När då? Skjuter upp det direkt, on hold. Suck för min disciplin.
Vart ska jag börja idag? Planera mitt göra för idag. Tomt, det ekar tomt. Ska skicka ett mail till F, eller skriv ut och skicka per post. Har inte fått någon mailadress än…. väntan. Skriva ut ett annat papper och skicka per post, det kan jag namne mig få arslet ut att göra, om jag bara startar datorn. Datorn ja, ingen ordning på mina bilder i mappar, mappar i mappar och dubbelt upp överallt. Behöver sorteras och läggas på ett säkert ställe, suck för drygt tråkigt göra. Behöver en extern hårddisk kopplad till nätverket. Är pank. Måste sätta in pengar till L för present till C. Fan har glömt. Har jag pengar till det, måste jag fan ha. Jag behöver vinna på lotto, eller få en sidoinkomst, nu är det illa med mina finanser igen. Hatar pengar då de hela tiden tar slut.
Mina kattungar är pygmeer, de växer såååååå långsamt, måste ringa K och fråga om Greta var lika långsam. Inget för avel detta, nej. Måste meddela B det. Hur ska jag få dem sålda och när? Kommer dröja länge innan de kan flytta. Är trött på dom redan, de kissar på golvet och inte i lådan. Suck för bekymmer. Jävla gnällig jag är. Ska jag sluta med kattuppfödning och utställning, ibland känns det så tomt och besvärligt. Inget sprudlande intresse längre bara jobb och elände och dyrt och tröstlöst. Vara en loser och sälja de fina kissar jag har och bara ge upp, eller? Nej det kan jag väl inte, fast jag vill ibland. Men detta är nog mest mitt trötta psyke som talar, orken är borta och hopplösheten så jävla nära hela tiden. Se denna fundering som en parentes, tanken på att ge upp finns där men jag kommer troligtvis inte våga göra det.
Vart var jag?
En bild per dag. Mm när ska jag börja, kan jag skjuta upp detta som allt annat? Ha ha ha
Nej nu ska jag starta datorn och skriva ut ett papper för att skicka iväg. Då har iallafall en sak blivit gjort.
 
 

Kommentarer är avstängda.